Leven vanuit je hart


Workshop door Francien van de Wiel

 


Ons hart speelt een cruciale rol in ons functioneren, onze gezondheid en in ons gevoel van welbevinden. Het is het eerste orgaan dat zich in een embryo ontwikkelt, nog vóór de hersenen, en het communiceert direct met het moederhart. Dus waarom zouden we ons hart niet het middelpunt van ons leven en communicatie laten zijn?

In deze workshop ervaar je opnieuw de verbinding met je hart. We werken met dans, adem- en bewegingsoefeningen. Zowel het fysieke hart als het energetische hart krijgen aandacht.
Wanneer we ons hart openen, komen we in harmonie met ons zelf en met onze omgeving. Na deze dag ervaar je minder weerstand in leven en werk en ben je meer in contact met jezelf, met anderen en met je omgeving.


Je bereikt je volle potentieel
als je hart open is

                                                                                                                                                   Paulo Coelho


De eenvoudige adem- en bewegingsoefeningen zorgen voor hartcoherentie. Hartcoherentie  wil zeggen dat er een ritmische samenhang bestaat tussen de korte en lange pauzes van het hartritme. Als  je hartritme coherent is voel je je ontspannen en tegelijkertijd alert. Er is dan harmonie tussen hoofd en hart. Dit is de toestand van de optimale ervaring, een toestand die ook wel FLOW genoemd wordt. In deze toestand kun je zonder tussenkomst van gedachten bewegen en aanwezig zijn vanuit je hart. Je komt hierdoor fysiek, emotioneel en mentaal meer in evenwicht en stress wordt gereduceerd. Dit werkt door in het leven van alledag.

Je ervaart aan den lijve het werken met hartcoherentie en hartritmevariatie en deze begrippen worden uitgebreid toegelicht en verduidelijkt. De oefen-cd  ‘Laat je hart ademen’ met laagdrempelige oefeningen krijgt een korte introductie.
Voor professionals is er een hand-out met de volledige tekst van de cd. Met deze hand-out  zijn de oefeningen eenvoudig te gebruiken in de eigen werksituatie.

Deze workshop kan ook op een andere locatie gegeven worden. Neem bij interesse contact op.Reacties:

Dit is niet gewoon een workshop, dit is een heel bijzondere dag!
De warmte in mijn hart bleef lang bij me en de handvaten hielpen me verder in mijn leven en werk.
Marc

Francien vertelt duidelijk en gestructureerd over Hartcoherentie en de effecten daarvan op je gezondheid.
De inzichten worden gedurende de dag een lijflijke ervaring en met iedere dans- of bewegingsopdracht kom ik meer in verbinding met mijn eigen Flow….
Uiteindelijk, in relatie met mezelf en de ander, heeft zich een zeer positief gevoel tastbaar gemaakt. Dat is niet in woorden te vatten. De gezamenlijke afronding bood veel ruimte om te onderzoeken hoe ik verder wil en kan met dit mooie thema. Dankjewel Francien voor deze ervaring!
Maria

Wat een fijne en mooie workshop!
De combinatie van dans/beweging en hartcoherentie hebben voor mij heel goed gewerkt. Beiden hebben elkaar versterkt.
De achtergrond informatie over hartcoherentie was helder en het oefenen ermee nuttig. In combinatie met de dans/beweging mooi opgebouwd en een fijne ervaring.
Annemieke 

Wanneer:

Zaterdag 1 december 2018
van 10.00 u. tot 17.00 u.

Waar:

Tridance, St. Theresiaplein 10, Maastricht

Neem bij interesse voor deze workshop
op een andere locatie contact op!

Prijs:

€ 95,- (incl. koffie en thee en hand-out))

AANMELDEN KAN VIA DEZE LINK


Deze cd is te bestellen bij uitgeverij de Toorts

De hand-out, horend bij de cd is bij de prijs van deze dag inbegrepen.