Leven vanuit je hart


Workshop door Francien van de Wiel

 
Ons hart speelt een cruciale rol in ons functioneren, onze gezondheid en in ons gevoel van welbevinden. Het is het eerste orgaan dat zich in een embryo ontwikkelt, nog vóór de hersenen, en het communiceert direct met het moederhart. Dus waarom zouden we ons hart niet het middelpunt van ons leven en communicatie laten zijn?

In deze workshop ervaar je opnieuw de verbinding met je hart. We werken met dans, adem- en bewegingsoefeningen. Zowel het fysieke hart als het energetische hart krijgen aandacht.
Wanneer we ons hart openen, komen we in harmonie met ons zelf en met onze omgeving. Na deze dag ervaar je minder weerstand in leven en werk en ben je meer in contact met jezelf, met anderen en met je omgeving.Iedere dag, ieder moment is nieuw en nodigt uit ….
vanuit je hart aanwezig te zijn.De eenvoudige adem- en bewegingsoefeningen zorgen voor hartcoherentie. Hartcoherentie  wil zeggen dat er een ritmische samenhang bestaat tussen de korte en lange pauzes van het hartritme. Als  je hartritme coherent is voel je je ontspannen en tegelijkertijd alert. Er is dan harmonie tussen hoofd en hart. Dit is de toestand van de optimale ervaring, een toestand die ook wel FLOW genoemd wordt. In deze toestand kun je zonder tussenkomst van gedachten bewegen en aanwezig zijn vanuit je hart. Je komt hierdoor fysiek, emotioneel en mentaal meer in evenwicht en stress wordt gereduceerd. Dit werkt door in het leven van alledag.

Je ervaart aan den lijve het werken met hartcoherentie en hartritmevariatie en deze begrippen worden uitgebreid toegelicht en verduidelijkt. De oefen-cd  ‘Laat je hart ademen’ met laagdrempelige oefeningen krijgt een korte introductie.
Voor professionals is er een hand-out met de volledige tekst van de cd. Met deze hand-out  zijn de oefeningen eenvoudig te gebruiken in de eigen werksituatie.

Deze workshop kan ook op een andere locatie gegeven worden. Neem bij interesse contact op.


 

Wanneer:

Zaterdag 25 november 2017
van 10.00 u. tot 17.00 u.

Waar:

Tridance, St. Theresiaplein 10, Maastricht

Prijs:

€ 95,- (incl. koffie en thee en hand-out))

AANMELDEN KAN VIA DEZE LINK


Deze cd is te bestellen bij uitgeverij de Toorts

De hand-out, horend bij de cd is bij de prijs van deze dag inbegrepen.