Tridance

 
Tridance is een praktijk voor lichaamsgerichte therapie en coaching, al meer dan 15 jaar actief en gevestigd onder de St. Theresiakerk in Maastricht.    Behalve therapie en coachings-sessies worden er trainingen en workshops aangeboden.  Francien van de Wiel is de initiator en de drijvende kracht achter de activiteiten van Tridance die een onderdeel zijn van de Stichting voor Bewustmakende Dans en Beweging.
Sinds 2006 is er een vruchtbare samenwerking ontstaan met Marieke Delannoy.
Waar nodig verwijzen wij naar en/of werken we samen met huisarts, psychiater, osteopaat.

Tri betekent drie. Het getal drie is in oude tradities het getal van de eenheid. De mens vormt een drie-eenheid met twee werelden, de aardse en de geestelijke.
 
De mens beweegt zich tussen beide en is de verbindende schakel. Bij dans en bezielde beweging zijn materie (het lichaam) en spiritualiteit (de geest) onlosmakelijk verbonden. Evenwicht tussen lichaam en geest is nodig om in harmonie te kunnen leven en is essentiëel voor een goede gezondheid.

wie wij werkelijk zijn wordt niet zichtbaar in stilstaan, maar in ons bewegen en in dat wat ons doet gaan


Francien van de Wiel


 
  Francien van de Wiel (1956) is een ervaren coach en lichaamsgericht therapeut. Na 20 jaar werkzaam te zijn geweest als dansdocent volgde ze later de opleiding Bewegingstherapie bij Fontys in Tilburg. Ze is in 1999 gestart met geven van dans- en bewegingstherapie onder de naam Tridance in Maastricht.
In 2014 behaalde ze het dipoma CPION Medische Basiskennis. Ze is geregistreerd lid bij de FVB (Federatie Vaktherapeutische Beroepen) en de NVDAT (Nederlandse Vereniging voor Danstherapie).

In haar werk als coach en therapeut zijn het bewegende lichaam, psychologie en spiritualiteit onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Ze heeft een liefdevolle en persoonlijke benadering waarin mensen aangesproken worden op hun eigen kracht en mogelijkheden.

'Ik verdiepte me in de relatie tussen het functioneren van de mens en het bewegend lichaam. Nu leer ik mensen luisteren  naar de eigen lichaamstaal.'
  Het gaat uiteindelijk om ge-waar zijn en liefdevolle aandacht kunnen opbrengen voor jezelf en alles wat is. Hiermee wordt je eigen helende kracht aangesproken.

Het menselijk lichaam is een instrument tot zelfkennis en
bewustwording.


'Mensen zijn vaak verleerd te luisteren naar de signalen van het lichaam en verantwoordelijkheid te nemen. Het opnieuw leren luisteren naar de taal van het lichaam is een verfijnde kunst en van het grootste belang in deze tijd van hectiek en grote veranderingen'.
 
Marieke Delannoy.
 
Marieke Delannoy is West-Vlaamse. Ze studeerde in oktober 2009 af aan de opleiding Laban/Bartenieff Bewegingsstudies, ‘Eurolab’ in Berlijn. Ze is een CLMA (Certified Laban Movement Analyst). Daarnaast is ze danstherapeute en geregistreerd lid van de NVDAT (Nederlandse Vereniging voor Danstherapie).

In 2001 heeft ze de opleiding ‘Creatieve therapie dans en beweging’ afgerond en sindsdien gaf ze dans en beweging aan verschillende doelgroepen. Op dit moment werkt ze o.a. als danstherapeute bij het U-center in Epe en geeft ze Mindfullnes trainingen.

Ze is een allround dansmens, heeft ervaring in moderne dans, jazz, street-dance, primitieve dans en dansexpressie.
 
Sinds 2006 geeft ze workshops en trainingen Bartenieff Fundamentals bij Tridance.
Marieke: ‘Ik werk graag vanuit verschillende invalshoeken.

Ik ben absoluut overtuigd van de kracht van dit medium

Een altijd terugkerend aspect in mijn manier van werken is de combinatie van lichaamsgerichte werkvormen met de creatieve aspecten van dans. Dans is mijn passie en ik ben absoluut overtuigd van de kracht van dit medium. Je lichaam is een prachtig instrument wat je altijd met je meedraagt.
Hoe je beweegt, dat ben jij!’