Tridance

  Tridance is een praktijk voor lichaamsgerichte therapie en coaching, al bijna 20 jaar actief en gevestigd onder de St. Theresiakerk in Maastricht. Behalve therapie en coachings-sessies worden er trainingen en workshops aangeboden.  Francien van de Wiel is de initiator en de drijvende kracht achter de activiteiten van Tridance die een onderdeel zijn van de Stichting voor Bewustmakende Dans en Beweging.
Sinds 2006 is er een vruchtbare samenwerking ontstaan met Marieke Delannoy.
Waar nodig verwijzen wij naar en/of werken we samen met huisarts, psychiater, osteopaat, psycholoog.

Tri betekent drie. Het getal drie is in oude tradities het getal van de eenheid. De mens vormt een drie-eenheid met twee werelden, de aardse en de geestelijke.
  De mens beweegt zich tussen beide en is de verbindende schakel. Bij dans en bezielde beweging zijn materie (het lichaam) en spiritualiteit (de geest) onlosmakelijk verbonden. Evenwicht tussen lichaam en geest is nodig om in harmonie te kunnen leven en is essentiëel voor een goede gezondheid.

wie wij werkelijk zijn wordt niet zichtbaar in stilstaan, maar in ons bewegen en in dat wat ons doet gaanFrancien van de Wiel


 
 

Francien van de Wiel is Vaktherapeut dans, dansdocent en een ervaren coach en lichaamsgericht therapeut. Na 15 jaar werkzaam te zijn geweest als dansdocent en consulent in het basisonderwijs is ze in 1999 gestart met Vrije dans en Danstherapie onder de naam 'Tridance' in Maastricht.
Ze is geregistreerd lid bij de FVB (Federatie Vaktherapeutische Beroepen) en lid van de NVDAT (Ned. Vereniging voor Danstherapie).

In haar huidige werk als coach en therapeut zijn het bewegende lichaam, psychologie en spiritualiteit onlosmakelijk verbonden.
Francien heeft een warme en persoonlijke werkwijze en spreekt ieder aan op eigenheid, creativiteit en mogelijkheden.

 
 

Francien: ‘Ik ben gedreven door een grote interesse in de relatie tussen menselijk gedrag en het bewegend lichaam, zowel in privé als professionele context. Ik leer mensen luisteren naar de eigen lichaamstaal en met mijn levenservaring en kennis help ik ze thuiskomen in hun lichaam en hun leven.

Het opnieuw luisteren naar de taal van het lichaam is te leren! Het is een verfijnde kunst en van het grootste belang in deze tijd van hectiek en grote veranderingen.'

Het menselijk lichaam is een instrument tot zelfkennis en
bewustwording.Marieke Delannoy.
 

Marieke Delannoy is West-Vlaamse. Ze studeerde in oktober 2009 af aan de opleiding Laban/Bartenieff Bewegingsstudies, ‘Eurolab’ in Berlijn. Ze is een CLMA (Certified Laban Movement Analyst). Daarnaast is ze danstherapeute en geregistreerd lid van de NVDAT (Nederlandse Vereniging voor Danstherapie).

In 2001 heeft ze de opleiding ‘Creatieve therapie dans en beweging’ afgerond en sindsdien gaf ze dans en beweging aan verschillende doelgroepen. Sinds 2009 geeft ze de trainingen Laban / Bartenieff Fundamentals bij Tridance. Ze werkt tevens als danstherapeute bij het U-center in Epe, geeft  Mindfullnes trainingen en geeft de trainingen Dansante fysiotherapie bij Psychfysio.

Ze is een allround dansmens, heeft ervaring in moderne dans, jazz, street-dance, primitieve dans en dansexpressie.
 

Marieke: ‘Ik werk graag vanuit verschillende invalshoeken.

Ik ben absoluut overtuigd van de kracht van dit medium

Een altijd terugkerend aspect in mijn manier van werken is de combinatie van lichaamsgerichte werkvormen met de creatieve aspecten van dans. Dans is mijn passie en ik ben absoluut overtuigd van de kracht van dit medium. Je lichaam is een prachtig instrument wat je altijd met je meedraagt.
Hoe je beweegt, dat ben jij!’