Laban Movement AnalysesTraining door Marieke Delannoy voorjaar 2018


Deze training introduceert de Laban Movement Analyses (LMA), ontwikkeld door Rudolf von Laban (1879-1958). Deze ervaringsgerichte en theoretische benadering van beweging richt zich op het begrijpen en ervaren van de basiselementen van al onze beweging. Met dit analysesysteem heeft von Laban een grote bijdrage geleverd in de danswereld in het begin van de vorige eeuw. Maar tegenwoordig wordt dit systeem in verschillende disciplines gebruikt waaronder: dans, theater, danstherapie, muziek, sport, antropologie en ook culturele studies.


Movement  is  what  is  common  to  all  human  activities

Rudolf von LabanAls je meer zicht wilt krijgen op je eigen manier van bewegen, als je expressiever wil leren bewegen, je observatievaardigheden wil verbeteren of je bewegingsvocabulaire wil uitbreiden, dan is deze 3-daagse iets voor jou. Deze training is ook voor mensen die al bekend zijn met LMA en hun basiskennis willen opfrissen of verdiepen.
LMA is een systeem om beweging te begrijpen, analyseren, beschrijven en noteren. LMA helpt je om beter te observeren, articuleren en choreograferen. Het biedt een meerwaarde voor de performancekwaliteit van dansers en acteurs, en het vormt een goede basis voor improvisatiewerk. Daarnaast leer je een duidelijke taal te gebruiken om te praten over beweging. De praktijkervaringen worden theoretisch onderbouwd, maar we gaan vooral veel experimenteren en improviseren in beweging. Exploratie van Laban's basisprincipes “Effort”, “Space”, “Shape”, “Body”, “Relationships” en “Phrasing”, geven inzicht en basiskennis van de Laban Movement Analysis. We observeren deze principes bij onszelf en bij anderen. Er zullen ook momenten van reflexie zijn waardoor je deze principes kunt verbinden met je eigen interesse(s) en werkgebied.

De training omvat 20 lesuren en is bedoeld voor danstherapeuten, acteurs, dansers, dansdocenten, theaterdocenten en voor iedereen die geïnteresseerd is in beweging. Hij is geldig als toelatingseis voor de opleiding Laban/Bartenieff Bewegings-studies van EUROLAB en geacrediteerd bij de SRVB (Stichting Register Vaktherapeutische Beroepen).
Na afloop ontvang je een bewijs van deelname.

Informatie over Marieke Delannoy

Waar

TRIDANCE
St. Theresiaplein 10, Maastricht

Wanneer

6, 7 en 8 april 2018

Tijden

Vrijdag                 10.30 tot 18.30 u.
zaterdag                9.30 tot 18.30 u.
zondag                   9.30 tot 16.30 u.


Kosten

Niet studenten € 310,-
Studenten € 260,--
(€ 20 vroegboekkorting bij betaling vóór 1 maart)


Accreditatie

SRVB: is aangevraagd

Voor inhoudelijke informatie

Bel Marieke Delannoy : 06-48409022
of mail: d.marieke@hotmail.com


Aanmelding

Via het inschrijfformulier of bel naar 06-41573922 of 0032 (0)43811373
Er is plaats voor maximaal 8 deelnemers.